Linnéa Englund

Linnéa Englund från Hofors började studier på Brunnsvik Creative Music i Borlänge hösten 2018 och det var då hennes musikkarriär tog sin start. I juni 2019 släppte Linnéa sin debutsingel med tolkningar av Ted Gärdestad, låtarna "Ge En Sol" och "Låt Kärleken Slå Rot".

Redan som litet barn gick Ted Gärdestads musik varm i hemmet och den musiken har kommit att betyda mycket för Linnéa genom livet. Då hon lever med diagnoserna Bipolär Sjukdom samt Aspergers Syndrom så har musiken kommit att bli hennes terapi. Som så många andra har hon hittat styrka och igenkänning i Teds musik, Ted som också led av psykisk ohälsa.

Linnéa beskrivs av andra som en driven tjej, då hon jobbar stenhårt framåt för att förverkliga sina drömmar. Hon har medverkat i ett flertal lokala tidningar och radiostationer i både Dalarna och Gästrikland. En dröm Linnéa länge haft förverkligades i maj 2021 då hon blev signad av CRS Records och det är en resa som enligt henne bara startat och där hon kan utvecklas som artist. I juni 2021 släppte hon sin andra singel, återigen med en tolkning av Ted Gärdestad, låten "Angela".

Men nu är det eget låt material som väntar och arbetet är i full gång i studion.

"Jag ser framemot min resa med CRS Records och jag hoppas att ni som lyssnar på min musik ska känna samma glädje som jag gör" 


Released music


SAAB 93 (2022-10-14)
by Linnéa Englund

Angela (2021-06-11)
by Linnéa Englund

The newsletter

Please subscribe to our weekly newsletter, containing the latest rumors and facts about our artists and bands.

Also updates regarding the label, and I might include some music industry news as well.

If you subscribe to the newsletter, you may also have your own music featured in an article.

What are you waiting for, subscribe now!

* indicates required